Teknik til bil

Er du i gang med at tage dit kørekort i Horsens og vil sikre dig, at du har fuldstændig styr på “teknik til bil”? Så er du landet det rette sted. I denne guide gennemgår vi alle de tekniske aspekter, du skal kende til, når det kommer til bilens teknik, så du er godt rustet til din køreprøve.

Fra bremser til styretøj, og fra lygter til dæk – vi dækker det hele. Det er ikke kun vigtigt for at bestå din køreprøve; det er afgørende for din sikkerhed og andres, når du færdes i trafikken.

Så lad os dykke ned i detaljerne og sikre, at du er fuldt forberedt til at tage styringen bag rattet med fuld tillid og viden om din bils teknik i Horsens.

Under køreprøven anses eleven som fører af køretøjet, og har dermed ansvaret for, at bilen er i forsvarlig stand.

Du skal derfor sørge for, at følgende ting er i orden:
Bremser, Styretøj, Lygter, Reflekser, Dæk, Støddæmpere, Motor- & udstødningssystem, Tegngivningsapparat, Signalapparat (blinklys, stoplys, horn og overhalingsblink), Ruder (visker /vasker), Spejle, Sikkerhedssele, Evt. tilkobling til påhængsvogn.

 1. Hvis bilen er forsynet med hydraulisk servostyring, skal servovæsken være mellem min. og max. (vores skolevogne har elektrisk servostyring, så derfor har de ikke nogen servovæske).

 2. Kontrollampe for styretøj må ikke være tændt efter at bilen er startet.

 3. Der må ikke være ratslør på bilen – dvs. når motoren er startet og du drejer rattet, skal hjulene følge med. Stå udenfor, bil i frigear, med ruden nede. Evt. få hjælp til højre side.
 1. Bremsevæske skal være mellem min. og max.

 2. Bremsepedalen må kun kunne trædes halvt ned, og skal derefter være hård og fast. Den må ikke synke når den er nedtrådt.

 3. Bremseforstærkeren kontrolleres ved, at der med slukket motor pumpes 5-6 gange på bremsepedalen til den er hård. Herefter startes motoren med bremsepedalen trådt ned og så skal bremsepedalen synke ca. 2 cm. ned.

 4. Kontrollampe for bremser må ikke lyse efter motoren er startet.
 1. Alle lygter og reflekser skal være rene, hele og må ikke være tildækket. Alle lygter skal virke, og lygtepar skal have ens styrke og farve.

 2. Stoplys 3 stk. røde skal være væsenligt kraftigere end baglyset. Evt. få hjælp til kontrol.

 3. Nærlys skal kunne oplyse vejen 30 m. frem, lyse asymmetrisk dvs. lyse længere frem i højre side af vejen. Det må ikke blænde og skal have et fald på 1 cm. pr. meter.

 4. Nummerpladelys skal være hvidt, samt oplyse nummerpladen, så den kan læses fra 20 m. afstand.

 5. Blinklys skal være gult og skal kunne ses i kraftigt skolskin. Havariblink (katestrofeblink) skal tænde alle blinklygter så de blinker samtidig. Kontrol af dette gøres ved at tænde havariblinket og derefter gå ud af bilen, og se efter, om alle 6 blinklygter blinker.

 6. Hornet skal have en klar og konstant tone.
 1. Dæk og fælge skal være hele og ubeskadiget.

 2. Der skal være det rigtige dæktryk (efter instruktionsbogen), samt mindst 1,6 mm. mønster.

 3. Støddæmpere 4 stk. en ved hver hjul, skal virke – dvs. gå i ro efter kraftig påvirkning.

Sprinklervæske skal være påfyldt, så der er nok til turen.

 1. Udstødningssystemet skal være tæt og sidde fast under bilen.

 2. Motorolie skal være mellem max. og min. Kontrol af dette: tag oliepinden op og tør den af – sæt pinden på plads og tag den op igen. Olien skal så være mellem max. og min.

 3. Kølervæske skal være mellem max. og min. Må aldrig kontrolleres, når bilen er varm!

 4. Bilens motor må ikke lave unødig støj eller røg (start motor), og motoren må ikke spilde olie.

Vi anbefaler at du også ser denne video, der fint beskriver den nødvendige teknik man skal kunne til køreprøven.

Tag dit kørekort i april &

Spar 700 kr

For en begrænset periode, tilbyder vi en særlig rabat på 700 kr. på vores personbil pakkepris.

Nyd den lave pris på kun 15.500 kr. for fuld pakke!

Dette tilbud gælder kun for holdstart den 2. april og 25. april. Sæt skub i din køreuddannelse og spar penge, mens du gør det.

Husk, pladser er begrænsede, og denne særlige pris gælder kun for en kort periode. Gå ikke glip af denne enestående mulighed.